Een ontslag is vaak een vervelende procedure en kan soms nog weleens onverwacht komen. Ook komen er situaties voor, waarbij er gewerkt wordt naar een gezamenlijk oplossing om uit elkaar te gaan. Er kan dan spraken zijn van een vaststellingsovereenkomst. Toch klinkt dit soms wat rooskleuriger dan het daadwerkelijk is. Zo kan het voor de werkgever soms beter uitkomen, dan voor een werknemer. Zeker in het geval de werknemer in een wat mindere persoonlijke situatie zit. Laat je dan ook altijd goed informeren door de professionals als je een vaststellingsovereenkomst krijgt voorgeschoteld. Onthoud dat je nooit verplicht bent om direct te tekenen.

Schakel een arbeidsrecht advocaat in

Krijg je het gevoel dat je er niet uitkomt met je werkgever of werknemer, dan kan je een arbeidsrecht advocaat in de arm nemen. Deze advocaten zijn volledig gefocust op ontslagen en het arbeidsrecht. Waar algemene advocaten dergelijke zaken er soms bij nemen, is dit bij een arbeidsrecht advocaat niet het geval. Deze advocaat behandeld enkel en alleen zaken die met het arbeidsrecht te maken hebben. Je wilt natuurlijk niet ondergesneeuwd worden tijdens een ontslag en daarom is advies of hulp zeker welkom. De advocaten kunnen je bijstaan bij verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan: ontslag op staande voet, UWV-procedures, ontslag bij ziekte of burn-out en nog tal van andere zaken.

Is een vaststellingsovereenkomst wel zo gunstig voor een werknemer?

Ben je als werknemer van plan om mee te werken aan een vaststellingsovereenkomst, dan moet je een aantal punten goed voor de geest hebben. Het inschakelen van bijvoorbeeld een arbeidsrecht advocaat kan dan ook zeer verstandig zijn. Veel mensen zien een mooie ontslagvergoeding op papier staan, maar vaak is hier meer uit te halen. De advocaat zal altijd kijken of het bod realistisch is. Daarnaast heb je niet altijd recht op een WW-uitkering als je een overeenkomst tekent. Laat je informeren door een advocaat, zodat je uiteindelijk wel recht hebt op een uitkering. Zo hoef je zelf geen onderzoek te doen naar de voor- en nadelen.

Voorkom een lange en slepende procedure

Niemand zit op een lange en slepende procedure te wachten als het gaat om een ontslag traject. De werkgever wilt een punt zetten achter de zaak en verder kunnen met het bedrijf en de werknemer wilt graag zekerheid en uit kunnen kijken naar een nieuwe werkgever. De arbeidsrecht advocaat is dan ook altijd uit op een vlot proces. Dit is niet alleen fijn voor beide partijen in financieel opzicht, maar voorkomt ook nog eens een hoop onnodige stress.

Heb je het gevoel dat je tegen een arbeidsconflict aanloopt of dat je een geschil hebt met je werkgever, dan is het verstandig om contact op te nemen met een arbeidsrecht advocaat. Laat je informeren en de advocaat neem het hele proces van je over. Dit geeft je een stuk meer rust en zekerheid. Bespreek vooraf de situatie en mogelijkheden. Uiteindelijk is het doel om toe te werken naar een werkbare situatie, zonder moddergooien over en weer.

Vaststellingsovereenkomst

Arbeidsrecht advocaat