Ringen

Hoeveel individualisme kan een klassiek symbool van verbondenheid, zoals de trouwring, verdragen?

We ontmoeten elke dag nieuwe mensen die anders zijn dan iedereen die we tot nu toe hebben ontmoet. Net zoals wij mensen anders zijn, is ook geen liefde hetzelfde. Koppels willen dit uitdrukken met persoonlijk ontworpen trouwringen. In onze dubbele functie als juwelier en fabrikant merken we zeker een zekere trend naar steeds meer eigenheid. Dit geldt met name voor details zoals de gravure of kleine veranderingen in de steenmaat of goudkleur. Wij ontwerpers en goudsmeden zijn vooral blij als klanten moedig zijn en openstaan ​​voor nieuwe, individuele dingen en op zoek zijn naar het unieke paar ringen dat niemand anders heeft. Een buitengewoon paar trouwringen kan ook meer emotionaliteit en verbinding met de ringen creëren.

Koppels weten meestal heel goed waar ze naar op zoek zijn of welke stilistische richting ze willen inslaan. Hoe de smaak ook door de jaren heen verandert, bij het kiezen van eenvoudige trouwringen zit u altijd aan de veilige kant. Ze zijn niet onderhevig aan mode en zijn tijdloos. Zelfs kleine verschillen in de keuze van profiel en breedte kunnen de ringen een heel klassiek of modern tintje geven. Deskundigen onder de juweliers kunnen u met veel gevoel bijstaan. De meest populaire ring is tijdloos en heeft een klein individueel tintje. Dit kan de steenzetting zijn met witte of zwarte diamanten in een van de vele mogelijke slijpvormen of een individuele gravure. Dankzij moderne lasergraveertechnologie is het mogelijk om bijna alles te graveren. Persoonlijke symbolen, handschrift, vingerafdrukken, de voetafdrukken van uw kinderen en nog veel meer. Maar ook de meestergravure met de hand met een burijn geeft de ringen een waardevolle, unieke toets.

Welke andere inspiratiebronnen zijn er?

Naast de genoemde graveeropties kun je bijvoorbeeld een klein liefdesverhaal graveren. We traceren het liefdesverhaal met eenvoudige lijntekeningen, vectoriseren de handtekening en laseren deze aan de buiten- of binnenkant van de ringband. De meeste klanten vertrouwen op de klassieke gravure van voornamen en datums. Het aandeel gravures met eigen handschrift is echter al erg hoog. Dat was 10 tot 15 jaar geleden nog absoluut buitengewoon, het zou vergelijkbaar kunnen zijn met de gravure van “ons liefdesverhaal”. Maar verbondenheid kan ook anders worden uitgedrukt.

Er zijn maar weinig trouwringen die de symboliek van de band en het harmonieus met elkaar verweven van twee levens overnemen, die voortaan resulteren in een groot geheel, zo intens en oorspronkelijk en uiterst comfortabel om te dragen. Als een juwelier zijn eigen kan fabriceren en zijn eigen fabricage heeft, dan is het voor u mogelijk om echt unieke items te laten maken. In dat geval kun je over elk klein ding praten. De som van de veronderstelde kleine dingen creëert uw unieke paar trouwringen. Het sjabloon van opgeslagen ringen kan als inspiratie dienen en geeft de ontwerper gevoel voor jouw smaak en stijl.

De juwelier begint ontwerpen voor u te tekenen om het proces van het maken van unieke wensringen te starten. Desgewenst moet het ook mogelijk zijn om een ​​model in de hand te houden voor de daadwerkelijke productie in edelmetaal om het te kunnen finetunen. Een ringbreedtetest kan ook worden aanbevolen. Alleen dan worden uw ringen in goud of platina gemaakt en op verzoek gegraveerd. De juwelier kan ook schriftelijk bevestigen dat uw ringen uniek zijn en, indien nodig, een uniek nummer op uw ringen graveren.

Het verschil met een “off the shelf” ring hoeft niet zo geweldig te zijn. Wanneer pasgetrouwden trouwringen bestellen bij een van de trouwringkettingen en -merken, hebben de juwelier en de trouwringmaker een verdienste nodig. Als je als fabrikant of goudsmid echt hetzelfde met hetzelfde vergelijkt, ligt de prijs vaak ver onder de ringen van internationale trouwringmerken. Het probleem is vaak dat appels worden vergeleken met sinaasappels. Bij een echte vergelijking moeten alle parameters in aanmerking worden genomen: materiaal, fijnheid (bijv. 585, 750 of 950), materiaaldikte en -breedte evenals grootte, zuiverheid, kleur en slijpkwaliteit van de diamanten. Daarnaast zijn de plaats van fabricage en het uitvoeringsniveau belangrijk. Bij internationale trouwringfabrikanten kun je meestal uitgaan van een zeer goede kwaliteit als de materiaaldikte klopt. Vaak ontbreekt het echter aan flexibiliteit om op elk verzoek van de klant te reageren.