Stofzuiger

Staat u op het punt een nieuwe stofzuiger te kopen? Dan heeft u zich misschien afgevraagd of u een draadloze of draadloze stofzuiger moet kopen. Ik heb de belangrijkste verschillen tussen de twee typen modellen voor je op een rijtje gezet en ik noem de voor- en nadelen. Wanneer welke stofzuiger kopen? Het is vaak een kwelling wanneer u moet kiezen tussen een stofzuiger met of zonder snoer. Snoerloze stofzuigers zijn meestal niet echt krachtig, maar ontworpen als handstofzuigers en daardoor zeer flexibel. Eigenlijk kennen we alleen handstofzuigers met een accu van onze tests, maar Staubsauger.net meldt handstofzuigers met snoeren, die dan ook nog voldoende zuigkracht hebben. Draadloze stofzuiger: maak het appartement schoon met de draadloze stofzuiger We stofzuigen al meer dan zes jaar thuis met snoerloze stofzuigers. We zijn erg onder de indruk van de Dyson-stofzuigers uit de V-serie, maar ook de lichte en goedkope modellen van Proscenic zijn erg goed. Style-stofzuigers zijn zeer geschikt als aanvulling op een vacuümrobot. Zo verwijder je bijvoorbeeld snel vervuiling uit kleine ruimtes.

De voordelen van de draadloze stofzuiger

Dus waarom zou u een stofzuiger op batterijen kopen? De voordelen liggen voor de hand: u hoeft geen kabel aan te sluiten en u kunt zich vrij bewegen in het appartement of zelfs in de auto zonder op de lengte van de kabel te letten. Deze flexibiliteit kan worden gebruikt bij het stofzuigen buiten het appartement, bijvoorbeeld in de auto. Ook werk je met de stofzuiger zonder snoer beter over je hoofd heen en stofzuig je het plafond, gordijnen of kasten. Een snoerloze stofzuiger heeft nog meer voordelen. Hij heeft de meeste gemeen met een cycloonstofzuiger, aangezien snoerloze stofzuigers over het algemeen zonder zak werken. De reden hiervoor is dat de cycloontechnologie minder zuigkrachtverlies heeft. Een snoerloze stofzuiger met een laag energieverbruik heeft een hoge zuigkracht. De efficiëntie is dus uitstekend. Bovendien worden snoerloze stofzuigers als bijzonder geluidsarm beschouwd. De moderne cilinderstofzuigers zijn echter ook erg stil.

De nadelen

Je moet er echt voor zorgen dat de batterij lang genoeg meegaat. Anders wordt het niet leuk om te stofzuigen met een snoerloze stofzuiger. Het is ook belangrijk dat de draadloze stofzuiger een verschillende en schakelbare zuigkracht biedt. Met het lage niveau kunt u de hele vloer reinigen en heeft de stofzuiger een langere looptijd – met het sterke niveau kunt u dan bijvoorbeeld de randen schoonmaken met de kierenzuigmond. U kunt een langere kilometerstand behalen door de zuigkracht om te schakelen. Als de stofzuiger moet worden opgeladen, kan deze niet worden gebruikt. Zorg ervoor dat de stofzuiger na korte oplaadtijd weer een paar minuten klaar is voor gebruik. Dit bieden de draadloze stofzuigers van Dyson, Proscenic, AEG en Rowenta.

Stofzuiger met kabel: liever een cycloonstofzuiger of een stofzuiger met zak?

Stofzuigers met snoer zijn verkrijgbaar met en zonder zak. Zonder zak werken deze met cycloontechnologie zoals bijna alle draadloze stofzuigers. In een directe vergelijking hebben stofzuigers met snoer vaak een hogere zuigkracht. Snoerloze stofzuigers compenseren dit vaak met elektrisch aangedreven borstels, die een hogere zuigkracht mogelijk maken. Over het algemeen geef ik de voorkeur aan cycloontechnologie, omdat de zuigkracht hier hoger is en je geen tas nodig hebt

De voordelen

Je kunt eindeloos stofzuigen met een kabel – dat hebben er maar heel weinig nodig. Daarnaast heb je een constante stroomvoorziening en dus een veelal hogere maar vooral permanente zuigkracht. Handstofzuigers met hoogwaardige accu’s kunnen echter ook overtuigen met een hoge zuigkracht. Nadelen van stofzuigers met snoer De kabel stelt een bepaalde limiet aan zijn lengte. De actieradius is beperkt en bij grote vloeroppervlakken moet je vaak tussendoor van stopcontact wisselen. Je kunt alleen stofzuigen waar er een stopcontact is. Dit is soms een probleem bij het schoonmaken van de auto. Opmerking: De cilinderstofzuiger zelf moet ook regelmatig worden schoongemaakt. Hier leest u alles wat u moet weten over het goed reinigen van een cilinderstofzuiger. Zelfs een mini-handstofzuiger moet minstens 2 keer per jaar intensief worden gereinigd.

Welke stofzuiger is goedkoper: met of zonder kabel?

Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat een stofzuiger met snoer beduidend goedkoper is. Dit komt voornamelijk door de kosten van de batterij. Met een goede kwaliteit en duurzaamheid zijn deze niet bepaald goedkoop. Hierdoor is het lastig om voor minder dan 100 euro een snoerloze vloerstofzuiger aan te bieden. Deze zijn dan in kwaliteit vergelijkbaar met een stofzuiger die rond de 40 euro kost. Goede snoerloze stofzuigers beginnen bij ongeveer 150 euro, zoals de ProScenic P8 Max of de Rowenta 9057 WO. In een ander artikel op deze website gaan we in op de vraag of het de moeite waard is om een ​​vloerstofzuiger met afstandsbediening aan te schaffen.

Kijk ook in onze stofzuiger aanbieding welk model op dit moment het goedkoopste is.