Tuin

Als u een eigen tuin heeft, kunt u er veel prettige gedachten mee associëren. Een ding is zeker: de tuin is meer dan alleen een groene plek op aarde. De hobbytuinman combineert zijn zorgvuldig ontworpen groengebied met een toevluchtsoord waar hij zijn creativiteit de vrije loop kan laten. Kinderen hebben een speelruimte helemaal voor zichzelf in een privésfeer. De tuin is bedoeld voor families en vrienden als een ideale balans voor het dagelijks leven. Zelfs een zekere mate van zelfvoorziening is mogelijk: groenten en fruit spelen vaak een rol bij het tuinontwerp. De tuinbezitter hecht veel belang aan een verstandige planning als hij de buitenruimte opnieuw wil inrichten. Samen met de juiste selectie tuinmeubelen, decoratieve elementen en planten die gemakkelijk te onderhouden zijn, ontstaat een architectonisch en harmonieus totaalconcept.

De moderne tuin

Liefhebbers van moderne elementen hebben een voorkeur voor duidelijk afgebakende ruimtes waarin bedden, planten en gazons hun vaste plek hebben. De focus voor het oog van de toeschouwer ligt op duidelijke lijnen. Afhankelijk van de huidige bouwstijl van de woning domineren meestal donkere of lichtgrijze elementen. Dit kunnen tegels zijn, hoge borders voor perken of graskanten. Huiseigenaren maken graag de koele uitstraling die soms inherent is aan moderniteit los met tuinmeubelen van massief hout. Er worden ook pergola’s of privacyschermen gebruikt. Het totaalbeeld is vaak gebaseerd op de loungesfeer, die vooral bij gasten in trek is.

De grindtuin

Ook de grindtuin straalt moderniteit uit, met voornamelijk grindbedden. Ook hier zijn de nuances in grijs overwegend vertegenwoordigd. Ze vormen een contrast met de omringende flora. De mediterrane tuin Als u niet op vakantie wilt, kunt u de vakantiestemming in uw eigen tuin brengen. Tuinen in mediterrane stijl maken van de rustplaats een harmonieus totaalbeeld, vooral in de zomer. Deze stijl kan zelfs in de winter worden geïmplementeerd en onderhouden. Hiervoor zijn echter de juiste planten op de juiste plek nodig. De hobbytuinier moet eerst zorgen voor de juiste grond, die niet te nat en vrij arm aan voedingsstoffen mag zijn. De planten moeten een geschikte plek hebben om te overwinteren.

Naast de weelderige planten en citrusbomen die typisch zijn voor de mediterrane stijl, maken terracotta vaten, elementen van natuursteen en vooral tuinmeubelen van metaal er deel van uit. Fijn gebogen patronen zijn erg populair voor zowel tuinstoelen als voor de tuintafel. Maar de rustieke stijl kan ook de ene of de andere smaak dienen. Natuurlijk houten meubilair geeft het gebied de flair van Toscane. Naast de zitmeubelen, die vaak centraal staan ​​bij een herontwerp, kan ook het creëren van een zwembad met decoratieve elementen een lust voor het oog zijn.

De rotstuin

Natuurlijk heeft de rotstuin ook een effect. De tuinontwerper plaatst grotere stenen op zandgrond, waartussen bodembedekkers en vetplanten gedijen. Wil je het bijzonder onderhoudsvriendelijk houden, kies dan voor een grind- of rotstuin. Onkruid dringt bijvoorbeeld nauwelijks door de grindlaag.

De Japanse tuin

Tuinliefhebbers met een Aziatische flair kiezen vaak voor Japanse tuinelementen of toveren hun tuin helemaal om tot een Japanse tuin. Typische en welkome decoratieve componenten zijn Boeddhabeelden, stenen lantaarns, bamboeplanten, drakenbeelden, paviljoens, grind en Feng Shui-arrangementen. Waar de focus van de tuinbezitter ook over beslist: de harmonieuze eenheid speelt de belangrijkste rol in de Japanse tuin.

In deze tuin past overigens een tuinset lounge erg goed, vooral van rotan.

De juiste bescherming voor de tuinmeubelen

Ongeacht het type tuinmeubilair, het materiaal moet duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Bovendien moeten ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Kiest u voor metalen meubelen, dan is het onderhoud bijzonder gemakkelijk. In de winter hoeft de huiseigenaar zich geen zorgen te maken over het onderhoud van dit soort meubels. Het ziet er anders uit met meubels van hout. Om de natuurlijke substantie te beschermen, worden bij het tuinontwerp beschermende coatings gebruikt. Voor de buitenruimte werkt de ontwerper vaak met een dunne laag glazuur die transparant is. Het glazuur biedt echter slechts een lage UV-bescherming. Wil je de kleur van je meubel behouden, dan kun je deze het beste in een zonbeschermde ruimte plaatsen. Gepigmenteerde glazuren bieden daarentegen een hoge mate van UV-bescherming.