De monstera plant is op dit moment misschien wel een van de meeste populaire planten die er te vinden is in de woonkamers en op kantoor. Dit heeft een natuurlijk een reden. Het is een mooie plant die ook nog eens een mooie uitstraling geeft aan de ruimte. De krachtige plant heeft mooie grote groene bladeren en is daardoor een opvallende verschijning in huis. In de regel is dit een zeer sterke en gezonde plant, maar toch kan het voorkomen dat je tegen een ziekte aanloopt. Er zijn verschillende monstera ziektes te vinden en op de eerdergenoemde website is hier meer informatie over te vinden.

Het verzorgen van verschillende planten

Verzorging van planten is in sommige gevallen soms een beetje lastig. Je moet op een hoop dingen letten zoals de juiste plek in huis of buiten, maar ook de hoeveel water en voeding die een plant moet krijgen. Op het internet is hier veel informatie over te vinden. Niet alleen over het verzorgen van de monstera plant, maar ook over alle andere planten. Denk bijvoorbeeld eens aan de fuchsia, begonia of bijvoorbeeld de verschillende kruidenplanten die we kennen.

Bladluis, spint of trips op je monstera plant

Er zijn verschillende ziektes die kunnen voorkomen op je monstera plant. Denk bijvoorbeeld eens aan bladluis, spint of trips. Als je gekleurde bladeren hebt, dan is de kans groot dat het uiteindelijk om bladluis gaat. Bij spint voedt zich aan de oppervlakte van het blad, waardoor de plant uiteindelijk onvoldoende voeding krijgt. Trips zijn dan bijvoorbeeld weer kleine witte beestjes die je kan tegenkomen op het blad. Als je grijze puntjes op het blad ziet, dan gaat het vaak om trips.

Verzorgen van je monstera

Het verzorgen van je monstera plant is niet heel lastig. Op de website hierboven is meer informatie te vinden over het op de juiste manier verzorgen van de plant. Kijk eens rond om tevens de verschillende ziektes te herkennen en de oplossingen te zien. Zo kan je plant lang mee en hoef je niet bang te zijn dat deze na een tijdje weggegooid moet worden.