Muntthee, voor de ene een lekkere dorstlesser, voor de andere veel te gezond. Toch is muntthee een veel bestelde drank op de terrassen en in de cafés. Als je het eenmaal geprobeerd hebt, is de kans ook zeer groot dat je deze thee vaker wilt drinken. En dat is nog niet eens zo slecht, want muntthee heeft heel wat voordelen voor het lichaam.

munt thee

Muntthee heeft heel wat voordelen

Alle theesoorten bevatten veel antioxidanten, dit is voor muntthee dan ook niet ander. Het nuttigen van antioxidanten heeft dan ook heel wat voordelen voor het lichaam. Zo kunnen de verschillende antioxidanten het lichaam bijvoorbeeld beschermen tegen verschillende stoffen die bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en kanker kunnen veroorzaken. Daarnaast bevorderd een kop muntthee de speekselklieren, wat maakt dat de spijsvertering verbeterd. Ook zorgt een kop muntthee ervoor dat het ijzer beter uit het voedsel kan worden opgenomen. Tevens verbetert het nuttigen van muntthee het geheugen. Tot slot heeft munt ook een antibacteriële werking en remt het de groei van verschillende schimmels. Het zorgt dus als fijne bijkomstigheid dus voor een schone en frisse mond.

Redenen om vaker muntthee te drinken

Niet alleen heeft muntthee veel goede eigenschappen voor de gezondheid, het is ook nog eens erg handig. Zo kan je tijdens een avondje uit heel erg lekker gegeten hebben, maar merk je later op dat er toch wel erg veel knoflook door het gerecht heen zat. Het is dan ten zeerste aan te raden om een kop muntthee te nemen. Munt neutraliseert namelijk de geur van knoflook, waardoor je na een kop muntthee veel minder uit je mond ruikt. Ook stilt muntthee de honger. Mocht je na de maaltijd zin hebben in iets zoets, maar is er niets beschikbaar? Neem ook dan een kop muntthee. Muntthee met een klein beetje honing stil namelijk de honger naar iets zoets. Dit komt door de sterke geur van de munt.

Muntthee bij lichamelijke klachten

Ook wanneer je veel last hebt van stress is een kop muntthee aan te raden. Munt verminderd namelijk de aanmaak van het hormoon cortisol. Hierdoor zal stress direct afnemen. Daarnaast heeft het ook een gunstig effect op hoofdpijn. Het nuttigen van een kop muntthee zal de hoofdpijn niet direct laten verdwijnen, maar wanneer je frequent muntthee drinkt zal de hoofdpijn in de loop van de tijd af nemen. Tot slot helpt een kop muntthee ook tegen een vette huid. Wanneer je hier last van hebt is het aan te raden om twee koppen muntthee per dag te drinken. De huid zal dan snel opknappen.